Skip to main content
Hatyai-Floating Market

HARGA PAKEJ

→ Dewasa bilik twin: RM459
→ Seorang sebilik: RM559
→ Kanak2 tanpa tilam: RM379
→ Bayi ada seat dalam bas: RM205
→ Bayi tanpa seat dalam bas: RM100

Anda ingin pertanyaan / info segera? : Sila Whatsapp

Merupakan pakej joint trip. Setiap kumpulan ialah sebuah bas. Pakej ini merupakan pakej popular dan trip ada pada setiap bulan.  Sila semak untuk kekosongan tempat

TEMPAT LAWATAN:-

  • Nora Plaza Gedung Barangan Kulit 
  • Peanut Factory
  • Big Bee Farm
  • Floating Market
  • Songkhla Mosque
  • Dragon & Mermaid Statue (Songkhla Lake)
  • Samila Beach
  • Songkhla City
  • Chang Puak Camp (Riding elephant / Crocodile Show / ATV / Tiger Show)
  • Shopping at Danok
  • Free & Easy options (Lee Garden Street, Asian Night Market, Greenway, Central Festival)

Atucara lawatan pakej Johor Bharu-Hatyai 4H2M

Hari 1: Bertolak dari JB

  • 02:30PM : Berkumpul di Tune Hotel, JB
  • 02:45PM : Bas bertolak

Hari 2: Hatyai (Sarapan)

  • 06:00AM : Solat Subuh di masjid Padang Besar
  • 09:00AM : Malaysia & Thailand Immigration Check ( Padang Besar )
    Sarapan (termasuk pakej)
  • 10:00AM : Melawat Big Bee Farm
  • 11:30AM : Shopping di Nora Leather Plaza
  • 01:00PM : Makan Tengahari di restoran tempatan ( kos sendiri )
  • 02:00PM : Daftar Masuk hotel di Hatyai ( mandi/rehat/solat Zohor )
  • 04:30PM : Ke Floating Market
  • 07:30PM : Makan Malam di floating market ( kos sendiri )
  • 09:00PM : Acara bebas – Anda boleh guna tuktuk ke Lee garden atau Asean Night Bazaar
    Anda boleh makan-makan, shopping, urut kaki / badan dsbnya. Enjoy suasana malam di Hatyai

Hari 3: Hatyai-Songkla (Sarapan/Mkn Mlm)

  • 08:00AM : Sarapan di Dimsum Chatbura Songkhla (termasuk pakej)
  • 09:00AM : Lawatan ke Chan Puak Camp – pengalaman menungang gajah / ATV (kos tiket sendiri)
  • 10:00AM : Melawat Masjid Songkhla Mosque ( pemandangan aspirasai Taj Mahal )
  • 11:00AM : Ke Shamila Beach, Songkhla ( terkenal dengan patung naga & duyung )
  • 01:00PM : Makan tengahari di restoran tempatan  ( kos sendiri )03:30PM : bLawatan & membeli-belah di Kilang Kacang
  • 05:00PM : Balik ke hotel
  • 09:00PM : Makan Malam Steamboat  (termasuk pakej)
    Acara bebas – Anda boleh guna tuktuk ke Lee garden atau Asean Night Bazaar
    Anda boleh makan-makan, shopping, urut kaki / badan dsbnya. Enjoy suasana malam di Hatyai

Hari 4: Hatyai-JB (Sarapan)

  • 08:00AM : Sarapan (termasuk pakej) & daftar keluar hotel
  • 09:30AM : Urusan di Imigresen Thailand & Malaysia ( Bukit Kayu Hitam )
  • 10:30AM : Bertolak ke JB
  • 02:00AM : Dijangka sampai di Tune Hotel

    Nota: 
    Atucara lawatan di atas tertakluk kepada perubahan akibat cuaca dan sebaginya yang tidak dapat dielakan.

Tarikh Lawatan

Tarikh

Info Segera

28 JUN - 31 JUN 2024

Whatsapp

05 JUL - 08 JUL 2024

Whatsapp

09 AUG - 12 AUG 2024

Whatsapp

30 AUG - 02 SEPT 2024

Whatsapp

13 SEP - 16 SEPT 2024

Whatsapp

20 SEP - 23 SEPT 2024

Whatsapp

18 OCT - 21 OCT 2024

Whatsapp

01 NOV - 04 NOV 2024

Whatsapp

29 NOV - 01 DEC 2024

Whatsapp

20 DEC - 23 DEC 2024

Whatsapp

27 DEC - 30 DEC 2024

Whatsapp

TERMASUK:-

  • Bas pergi balik (JB - Hatyai - JB)
  • Staff dari JB & Pemandu Pelancong dari Thailand yang akan membawa anda sepanjang lawatan 
  • Permit masuk Thailand
  • Insurance Thai
  • 02 malam penginapan di hotel 3 bintang (2 orang sebilik)

TIDAK TERMASUK:-

  • Perbelanjaan peribadi
  • TIket kemasukan (untuk lawatan pilihan)
     - Naik Gajah (500baht)
     - ATV (500baht)
  • Makan (rujuk pakej makan di bawah)

Kos Makan ( kami akan kutip di dalam bas ):-
• 3 x sarapan (2 x buffet, 1 x dimsum set )
• 1 x buffet dinner ( steamboat BBQ ) ~ makan sampai larat !
• Dewasa: 850 baht
• kanak2: 700 baht

Testimonial

Assalamualaikum.. Terbaik tuan.. sangat memuaskan hati.. pemandu dan homestay terbaik.. cuma tempat lawatan saya ubah sikit tiada dalam intinery.. iaitu ke Muzium Budaya Sarawak.. apa2 pun memang terbaik servis dari syarikat tuan..

Ahzairin Ahmad - Klang

Alhamdulillah, semuanya selamat sampai ke rumah setelah menyelusuri Dumai - Pekan Baru - Bkttinggi

1. Pemandu pelancong yg sgt bagus, menghormati kami, penerangan & penjelasan yg diberikan sgt jelas
2. Pak Darwin sgt bertimbangrasa. Mahir dgn tugas yg diamanahkan. Kami selesa dgnnya.
3. Itenarary yg menarik. Sy, suami & anak dah kali ke 3 ke Bkttinggi tp kali ini kami dpt lebih lg drp sebelum ini.
4. Tempat makan yg dipilih bersesuaian & boleh lg diubah jika kami ingin makan makanan yg lain. Kelebihan Pak Darwin di sini.....beliau pastikan kami berpuas hati.

Puan Noridah  - Negeri Sembilan

Asalamualikum tuan. Terima kasih menyantuni kami semua dengan layanan dan perkhidmatan yang terbaik dalam perjalanan kami semua bercuti ke Hatyai Thailand kelmarin. Segalanya kami amat2 hargai. Moga satu masa nti kami diberikan rezeki untuk bersama2 pakej yang tuan tawarkan. In sha Allah. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐

Abu Sani Bin Haji Tumin, Johor

Salam En. Zailir, kami baru balik malam tadi. Saya bagi pihak adik beradik saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kerana telah menyediakan perkhidmatan yg terbaik buat kami di sana. Semuga perniagaan En. Zailir terus maju di masa2 akan datang. Aamiin.

Khalidah binti Mushar, Putrajaya

Alhamdulillah semua ok. Semuanya berjalan dgn lancar. Merupakan pengalaman percutian yg sgt menyeronokkan. Kami ucapkan terima kasih kp pihak Kembara Murni yg telah memberikan perkhidmatan  yg sgt baik. In shaa allah kami akan menggunakan khidmat agensi Kembara Murni di masa akan dtg.

Hasmidan Bin Selamat - Bangi, Selangor

Terima kasih pak sepanjang saya di sana. Alhamdulillah, semua beres

Rosli - Terangganu

Rasa sangat berbaloi. Sangat worth with money. Hotel punya best, punyalah besar. Ingat 1 bilik 4 orang, rupanya dapat 2 bilik

Nurmiza - Pulau Pinang

Pak Bani yang jadi tour guide kitarang kat sana servis dia tip toppp..hehe. Alhamdulillah. Semuanya berjalan lancar
Mmg seronok sangat

Hafizati Aziz - Klang, Selangor

Hi slmt ptg..Trip kami ok..driver sangat baik..xda masalah, semuanya ok. Next trip mungkin sya ambil lagi

Pauziah Dalongai - Tanak, Sabah

Alhamdulillah. Semuanya baik. Group kami pun semua happy mas adekat sana. Layanan dari Bukittinggi baik. Tour guide dengan pak supir friendlr. Tq encik

Noreen, Ampang

Alhamdulillah..Sangat OK. Semua puas hati. Terima kasih sbb arrange tour guide dan driver yang sangat memuaskan hati, sanggup juga bawa kami ke Batu malim Kundang,,yang bestnya no extra charge pulak. Lega hati saya sbb dapat capaikan hajat Mak nak ke sana..

Mohd Zaki, Johor

Syukur Alhamdulillah utk semuanya selamat pergi dan sekarang berada di KLIA utk balik Alor Setar pula..Memang terbaik servis dr Kembara Murni..lain kali nak pi mmg Kembara Murni juga..Semueni namanya...Keluarga mmg gembira dan layanan n servis yg diberi..sentiasa ada utk rujukan dan tips2 yg diberi amat bermakna..

Norhayati, Alor Setar kedah

Salam..lpe nak bg tau..sya da blik Malaysia. Alhamdullah semua berjalan lancar

Nabila Huda, Pasir Gudang Johor

Selamat sampai dan balik. Pemandu pelancong yang hebat

Mustafa Meon, Kuala Lumpur

Alhamdulillah dan landing. Semua selamat. Anyway, terima kasih bebanyak. Kami semua very2 happy, enjoy
Pengurusan yang sangat baik. Tiada yang kurang..semuanya baik..best. Next time blh mnt en Zailir arrange ..nesx trip. Tq en Zailir

Mohd Hafizal, Shah Alam Selangor

Alhamdulillah. Semuanyua bagus. makanan ok. makan Ok. Pengurusan masa pun bagus. Pendek kata kami semua berpuas hati

Maifuza, Kg. Sg. Kembong Hulu, Bangi

Slmt petang en Zailir, kami sekeluarga baru balik dari bandung. Percutian yang sangat menyeronokan. Terima kasih kepada kembara Murnidan Pak Ade yang telah menyumpiri kami dengan begitu setia selama beberapa hari ini..

Hilda John, Sarawak

Alhamdulillah. Semua berjalan lancar. Kami memang puas hati sangat2. Tour Guide pun memang best. Hotel, mkn, pengangkutan, mmg kami bagi 5

Nazirah, Ipoh

Trip ke Brunei was sooo amazing! Memang best. Agent baik. Arrangement semua ok/ harga ok. Tak ada benda yang saya nak complain. Semua bagus Alhamdulillah. Lepas ni sy yakin nak guna khidmat Kembara Murni. Memang trusted agent..

Intan Amira, Datuk Keramat

Terima kasih en Zailir dari kembara Murni..Pakej yang lengkap dn harga perpatutan..Alhamdulillah family semua puas hati dari segi makanan, lawatan dan travel guard yang kelakar..Next trip nanti booking dgn en Zailir lagi..

Sofea, Ipoh

Salam en..Alhamdulillah semua berjalan lancar.  Terima kasih

Zaleha, Damansara

Slm encik, mekasih ye sebb atur kn semua. Saya pun dh check out. Ok lah blik tepi pantai. janji saya selamat dn tk kena tipu. Tahun depan saya nk gi Krabi pulak Kompen saya deal dgn Kembara Murni lagi..harga pun berbaloi. Terima kasih.

Asean - Kuala Lumpur

Salam en.Zailir...Terima kasih atas pakej yg kamu sediakan...Saya dan isteri sangat2 enjoy..

Zaidi Julaidi - Sabah

Wslm en zailir. Alhamdulillah semua mmg tiptop👌 pemandu pelancong kami sgt helpful dan tempat penginapan makan yngg disediakan semua sangat memuaskan

- Nur Liyana Marissa Binti Ismail, MRSM Sungai Besar, Selangor
 

Booking

Lokasi anda